Digitalisaation suunnannäyttäjiin kuuluva Fredman Group Oy on ulkoistanut tietotekniikkansa PC Pinus Oy:lle. Fredman Group Oy:n toimitusjohtaja Clas Fredman kertoo yhteistyön Pinuksen kanssa kestäneen muutamia vuosia ja syvenevän entisestään. Pinus toimii käyttäjien tukena, kouluttajana ja laitetoimittajana, mutta yhteistyö ulottuu liiketoiminnan ytimeen, strategiseen kumppanuuteen, josta siitäkin on jo kokemusta.

Fredman Group haluaa viedä ammattilaiskeittiöt digiaikaan väylinään asiakaskokemus, verkostot ja kansainvälistyminen.  Clas ja Peter Fredmanin toisessa polvessa luotsaama perheyritys on kulkenut tuotantoyrityksestä palveluyritykseksi 30-luvulta lähtien, joskin nykyisellä, kansainvälistymistä tukevalla konserninimellään vasta reilun vuoden. Kuluttajille tutuista brändeistä yrityskokonaisuuteen kuuluu esimerkiksi Eskimo.

”Yrityksemme haluaa kasvaa verkostojen kautta ja hankkii määrätietoisesti osaamista, parhaat kumppanit. Pinus tuo tietotekniikan näkemystä meidän strategiamme näkökulmasta. Tämä vaatii heidän ymmärtävän liiketoimintaamme ja olevan käytännössä osa organisaatiota ja prosessia”, kuvailee Fredman. Hän korostaa, että kyse on yhteisestä oppimisesta, ei pelkästä palvelujen hankkimisesta ja toimittamisesta. ”Energisyyden ja ennakoivan ratkaisutarjonnan lisäksi kumppaniltamme edellytetään omistautumista.”

Strategiansa viitoittamana Fredman Group kulkee perinteisestä tuotantoon keskittyneestä teollisuusyrityksestä digi- ja palveluliiketoimintayritykseksi, joka tavoittelee täydellistä keittiötä. ”Eskimokäännöksessä” muuttui koko liiketoiminnan luonne: tuotteiden ja tuotannon sijaan keskiöön nostettiin asiakaskokemus ja väyliksi verkostot. ”Asiakkaiden kanssa ollaan tekemisissä koko ajan. Kartoitimme toiminnassamme noin 250 asiakaskohtaamisen pistettä, jolloin olisi vääristynyttä ajatella asiakkaiden ja asiakaskokemuksen kuuluvan vain myynnille. Tuotekehityksenkin tulee seurata asiakaskokemusta”, taustoittaa Clas Fredman. IT osallistuu käytännössä kaikkiin liiketoiminnan projekteihin.

”On etuoikeus kulkea yhtä matkaa näkemyksellisen asiakkaamme kanssa, sillä haluamme haastaa itsemme”, toteaa PC Pinus Oy:n toimitusjohtaja Kari Sjöholm. ”Digitalisaatio ei ole nykytoimintojen viemistä verkkoon, vaan koko liiketoiminta ajatellaan uusiksi. Fredman osoittaa, että kaikkea osaamista ei voi eikä kannata hankkia talon sisälle, vaan määrätietoisuus mahdollistaa  uudenlaisen toiminnan samoin ajattelevien kumppaneiden avulla.

Fredman Group synnyttää tietoa ja osaamista paremman ruoan valmistamiseen ja jalostaa teknologiaa hyödyntäviä ratkaisuja älykkäiden keittiöiden kehittämiseen. Tarjoamme alan parhaita tuotteita parhaiden makujen synnyttämiseen. Koemme olevamme osa yhtä suurta, maailmanlaajuista keittiöperhettä, joka luo parhaita makuja arkeen ja juhlaan. Unelmissamme siintää täydellinen keittiö. Strive for The Perfect Kitchen!

Yhteistyössä