Aidosti läsnäoleva it-tuki saapuu henkilöstön luo

Varsinais-Suomen liiton hallintojohtaja Petra Määttänen kertoo Pinus-yhteistyön jatkuneen jo useamman vuoden. Palvelukokonaisuuteen kuuluu keskeytymätön palvelinvalvonta, huoltosopimus ja help desk. Laitteet Varsinais-Suomen liitto on kilpailuttanut erikseen. Yhteistyö on sujunut mallikkaasti, ja toimivaksi ratkaisuksi on osoittautunut myös Pinukselta hankittava atk-tuki, joka tuo it-ammattilaisen liiton tiloihin kolmena päivänä viikossa. ”Henkilöstömme saa nopean avun tutulta osaajalta, jolta on helppo kysyä neuvoa akuutteihin tietotekniikkapulmiin sen sijaan, että niitä yrittää ratkoa itse”, kuvailee Määttänen. Hän kertoo liiton hankkivan it-koulutusta eri palvelutarjoajilta, joskin tarvetta saattaa osaltaan vähentää tukihenkilöltä saatava opastus.

”Pinuksen yhteyshenkilöt tuntevat tarpeemme ja pystyvät vastaamaan nopeastikin. Arvostamme myös joustavuutta, esimerkiksi sitä, että palavereihin  tullaan tarvittaessa aamuvarhain”, kertoo Määttänen. Samassa kaupungissa toimiva kumppani on käytännössä osoittautunut mainioksi, vaikkei turkulaisuus voikaan olla hankinnan kriteeri. Hän pitää yhteistyössä arvokkaana myös sitä, että niin nykytilaa kuin tulevaakin pystytään pohtimaan aidosti yhdessä ilman, että kumppani ottaa asemansa itsestäänselvyytenä tai ajaa toivomiinsa ratkaisuihin. ”On hienoa pystyä keskustelemaan avoimesti.”

Varsinais-Suomen liitto on aluekehitysviranomainen sekä suunnittelu- ja edunvalvontaorganisaatio. Maakunnan liittoon kuuluu maakunnan 27 kuntaa. Päätösvaltaa käyttävät maakuntavaltuusto ja -hallitus. Liitto vastaa myös maakunnan kansainvälisestä yhteistyöstä.

Yhteistyössä