Iso muutosriski kääntyi sujuvaksi toiminnaksi

Suomalaisen Kirjakaupan myymäläjärjestelmistä vastaava IT-palvelupäällikkö Timo Taulu on hankkinut 30 vuoden kokemuksen alalta. Kun yrityksen pitkäaikainen partneri CGI ulkoisti vaihtolaitevaraston Pinukselle, muutos luonnollisesti mietitytti. Yrityksen kanssa ei olut aiempaa yhteistyötä ja yhteyshenkilöt vaihtuivat, vaikka vanha yhteistyökumppani jatkaakin mukana laiterekisterisovelluksen hyödyntämisessä.

Timo Taulu kertoo olevansa positiivisesti yllättynyt siitä, miten kivuttomasti kokonaisuus saatiin toimimaan. Vaihtolaitevarastot sijaitsevat nyt sekä Turussa että Vantaalla ja mahdollistavat uuden tai korvaavan laitteen saamisen nopeasti myymälään. Suomalainen Kirjakauppa edellyttää IT-kumppanilta nopeutta, joustavuutta ja ennen kaikkea sitoutumista. ”Ongelmien ilmetessäkään ei saa jumittua selittelyyn tai syyttää järjestelmän ominaisuuksia, vaan on toimittava asioiden ratkaisemiseksi. On tärkeää, että lupaukset toteutuvat käytännössä. Pinuksella ei tunnu olevan turhaa byrokratiaa ja vastuunkanto toteutuu”, Taulu arvioi.

Suomalainen Kirjakauppa on kotimainen kirjakauppaketju, jonka omistaa Otava. Myymäläketju on maan laajimpia ja myymälöitä täydentää verkkokauppa.

 

Yhteistyössä