Digitalisaation suunnannäyttäjä haastaa strategisen kumppaninsa

Tuoreen tutkimuksen mukaan maamme palveluyrityksistä aktiivisia suunnannäyttäjiä on vain 12 %. Näistä hyvänä esimerkkinä toimii Fredman Group Oy, joka haluaa viedä ammattilaiskeittiöt digiaikaan väylinään asiakaskokemus, verkostot ja kansainvälistyminen.  Se on toiminut nykyisellä konserninimellään reilun vuoden. Clas ja Peter Fredmanin toisessa polvessa luotsaama perheyritys on kuitenkin kulkenut tuotantoyrityksestä palveluyritykseksi jo vuodesta 1937 lähtien, ja kuluttajille tutuista brändeistä yrityskokonaisuuteen kuuluu esimerkiksi Eskimo.

Fredman Group Oy:n toimitusjohtaja Clas Fredman kertoo yhteistyön Pinuksen kanssa kestäneen muutamia vuosia ja syvenevän entisestään IT:n ulkoistuspäätöksen myötä. Pinus toimii käyttäjien tukena, kouluttajana ja laitetoimittajana, mutta yhteistyö ulottuu liiketoiminnan ytimeen, strategiseen kumppanuuteen. ”Yrityksemme hankkii määrätietoisesti osaamista, parhaat kumppanit. Pinus tuo tietotekniikan näkemystä meidän strategiamme näkökulmasta. Tämä vaatii heidän ymmärtävän liiketoimintaamme ja olevan käytännössä osa organisaatiota ja prosessia”, kuvailee Fredman. Hän korostaa, että kyse on yhteisestä oppimisesta, ei pelkästä palvelujen hankkimisesta ja toimittamisesta.

Strateginen kumppanuus edellyttää Fredmanin mukaan luottamusta, rohkeutta ja avoimuutta. On tiedettävä tilanne, muuten ei voi luoda uutta. Hän arvioi Pinuksen aikoinaan voittaneen IT-kilpailutuksen oikealla asenteella, aidolla innostuksella asiakkaan toimintaa ja omaa yritystä kohtaan. ”Meille välittyi aito ilo yhteistä tekemistä kohtaan. ”Energisyyden ja ennakoivan ratkaisutarjonnan lisäksi kumppaniltamme edellytetään näkemyksellistä omistautumista”, kuvailee Clas Fredman, joka veljensä kanssa työskentelee yrityksessä täysimääräisesti, kädet savessa – tai asiakkaiden kokemaa arvoa mittaavassa datassa.

Digisuhdettaan empiviä yrityksiä Fredman kannustaa miettimään, missä aidosti halutaan olla ja toteuttaa sitten tahtonsa hankkimalla osaaminen verkostostoista, tarvittaessa hallitusjäseniä myöten. ”Teknologia mahdollistaa uudet toiminnot, joissa liiketoiminnallinen ajatus ja koko väen innostus on tärkein. Ihmiset tekevät muutoksen.” Innostuksella kun tapana tarttua – myös asiakkaisiin.

Fredman Group synnyttää tietoa ja osaamista paremman ruoan valmistamiseen ja jalostaa teknologiaa hyödyntäviä ratkaisuja älykkäiden keittiöiden kehittämiseen. Tarjoamme alan parhaita tuotteita parhaiden makujen synnyttämiseen. Koemme olevamme osa yhtä suurta, maailmanlaajuista keittiöperhettä, joka luo parhaita makuja arkeen ja juhlaan. Unelmissamme siintää täydellinen keittiö. Strive for The Perfect Kitchen!

 

 

 

Yhteistyössä